Techolog
Yeni Üye
Microsoft'un en güncel işletim sistemi Windows 11, piyasaya sürüldüğünden bu yana birçok değişime uğradı. Başlangıçta yeni arayüzü ve bazı performans iyileştirmeleriyle dikkat çeken sistem, zamanla aldığı güncellemelerle de kullanıcı deneyimini farklılaştırdı. Özellikle merkezlenmiş Başlangıç Menüsü, yenilenen Dosya Gezgini ve Widget'lar gibi görsel yenilikler, işletim sistemine modern bir hava kattı. Ancak bu değişimlerin, özellikle düşük donanımlı sistemlerde veya uzun süreli kullanımda performansa etkileri hakkında farklı görüşler ortaya çıktı. Bazı kullanıcılar, sistemin daha akıcı ve tepkisel çalıştığını belirtirken, diğerleri belirli uygulamalarda veya genel sistem yükünde yavaşlamalar yaşadığını ifade etti. Oyun performansı konusunda da benzer bir tablo gözlemleniyor. DirectStorage gibi teknolojiler oyun yükleme sürelerini hızlandırırken, sanallaştırma tabanlı güvenlik özellikleri bazı durumlarda performansı etkileyebilir. Windows 11'in getirdiği yeniliklerin, günlük kullanımda ve özellikle yoğun iş yüklerinde nasıl bir denge oluşturduğu önemli bir soru işareti. Herşey bir yana, sistemin genel kararlılığı ve uyumluluğu da sürekli güncellemelerle şekillenmeye devam ediyor. Peki, Windows 11'i uzun süredir kullananlar olarak bu işletim sisteminin performans ve genel deneyim açısından beklentilerinizi karşıladığını düşünüyor musunuz? Yaşadığınız olumlu veya olumsuz deneyimleri ve özellikle dikkat çeken performans farklarını konunun altında belirtebilirsiniz.